Regler

Reglar og vilkår for «Værstingen»

Jeg forstår at det innebærer en potensiell risiko å delta på «Værstingen».

Jeg forstår at vær og vind vil og kan endre seg underveis i løpet, og at jeg må kunne ta hånd om meg selv.

Jeg forstår at det vil være en potensiell fare for å skade seg eller rote seg bort. GPS og telefon skal nyttes om jeg roter meg bort eller skader meg, men jeg er også klar over at det ikke er telefon dekning i hele løypa.

Jeg er ansvarlig for min egen helse og sikkerhet, og utstyr jeg evt måtte skade eller miste. Arrangør er ikke økonomisk eller rettslig ansvarlig.

Om jeg ser noen som har skada seg eller treng hjelp av andre grunner, så plikter jeg å hjelpe og varsle om nødvendig.

Jeg har utstyr og ferdigheter til å finne fram i skog og fjell med kart og kompass, og kan også bruke GPS om nødvendig. - Dette er ikke et O-løp, så det er enkel orientering.. (Lov å gå/springe sammen med andre deltakere om ønskelig)

Jeg har helse til å delta på ultraløpet «Værstingen».

Jeg godtar at helse personell undersøker og behandler meg om nødvendig.

Jeg forstår at arrangør/ helsepersonell kan ta meg ut av løpet om nødvendig, eller om jeg ikke rekker «cut-off» tider. Cut-off for å starte på 4. maraton er 21 timer, og 28 timer for å starte på 5. maraton. (Alle må avslutte innen 35 timer, altså klokka 19 på søndag.)

Jeg har satt meg inn i hva som er obligatorisk utstyr under løpet, og veit at jeg må ha det for å få lov å delta.
Jeg er klar over at jeg må ha med meg mat og drikke, og at jeg bare kan regne med å få support ved vending på «Teleros». (Kan hjelpe og få hjelp av andre deltakere og «Værsting»- crew, men ikke tillat med egen «support» ute i løypa)

Jeg er minst 18 år ved start.

Jeg godtar at arrangør kan ta foto og bruke det om ønskelig.

Jeg er inneforstått med at jeg ikke skal kaste / legge at søppel, klær eller utstyr andre plasser enn ved vending på «Teleros», ved evt bemanna poster, eller i søppelkasser langs løypa.

Jeg forstår at «Værstingen» er ment å være et uhøgtidelig løp, der deltakerne konkurerer med hverandre og ikke mot hverandre. Arrangør gjør dette på dugnad og gjør så godt de kan på «lågt budsjett» (ingen refusjon). Jeg vil gjøre mitt for at løpet skal være en god (og hard) opplevelse for alle.

Jeg er inneforstått med at det ikke er en menneskerett å klare å fullføre hele «Værstingen». For å få grå Værsting-skjorte må jeg klare 3 maraton. For å få svart må jeg klare 5 maraton innen 35 timer.