Informasjon


Ultraløpet Værstingen starter med et maraton rundt fjøset til Teleros samdrift i Hjartdal. Det er flat grusveg rundt fjøset, der idealsporet er 171 meter. Det betyr altså at løperne skal rundt låven 247 ganger. Det vil bli snudd løpsretning omtrent hvert 20. minutt med tanke på belastning.

Det vil være folk som teller og krysser av runder på skjema. "Enkel servering" og toalett tilgjengelig her. Det gjelder å holde igjen og ikke bli for ivrig og brenne opp kruttet, for det er heretter det virkelig blit tøft!
Det er tre distanser på ultraløpet:


- 127 km Maraton rundt låven + 2 maratonrunder i terrenget
- 169 km Maraton rundt låven + 3 maratonrunder i terrenget
- 211 km Maraton rundt låven + 4 maratonrunder i terrenget.


Hemmelig løype
Løypa er hemmelig fram til oppmøte på løpsdagen klokken 09:00, da får man utdelt løypekartet. Løypa er lagt i vakre omgivelser mellom Teleros og Vindeggen. Deltagerne skal altså ut i terrenget. Løypa er umerka, og det brukes kart og kompass, men det er enkel "tur-orientering".

Det er Ikke lagt opp til orienteringsfeller eller poster som er vanskelige å finne. Løpsgeneral Dag Olav Tho kommer med en påminnelse om terrenget: "Det er ikke akkurat flatt i Hjartdal, og løperne vil måtte forsere ca 1400 høydemeter for hver runde(maraton). Første terrengmaraton foregår med sola. Det vil være grusveier, traktorveier og stier av ulik kvalitet og terreng."
Løperne må selv sørge for å ha med seg det de trenger av utstyr og mat/ drikke, men det vil være en post som er bemanna og hvor det vil være mulig å få litt service. Ved vending (Teleros) vil det være lov å få all den hjelp og støtte man ønsker. Ute i løypa er det kun lov å motta hjelp fra andre løpere eller fra arrangør. Det er ikke telefondekning i hele traseen, og løperne er pålagt å hjelpe hverandre om nødvendig. Det er stasjonert en "hente-gruppe" ute i terrenget, og lege vil være tilgjengelig og tilkalles om nødvendig. Men alle må være over 18 år og i god helse for å få starte.

Makstid 35 timer for sort t-skjorte
Det er cut-off etter 3. og 4. maraton på 21 og 28 timer for å få lov å starte på ny runde. Hele løpet må være fullført innen 35 timer. For å få godkjent så må man fullføre 1+2 maraton. Alle fem for å virkelig være "Værsting" og ha gjort seg fortjent til den sorte t-skjorta.

Premiepott

Lokalt næringsliv har tatt initiativ til å bidra, og vi ønsker at det skal gjøre løpet til mer enn bare et løp. Løpet har derfor en veldedig side: Sponsorpotten deles med en andel til idrettslaget, en andel til en veldedig organisasjon eller formål, og en andel til hver av de (om noen) som fullfører alle fem innen fristen. Om ingen fullfører så blir altså potten delt i to.

Påmelding

Vi tar maksimalt inn 25 påmeldte. Dette grunnet logistikk og sikkerhet. Det gjelder derfor å være ute i god tid i forhold til påmeldingsfristen. 

Påmelding innen 31.05.19 - 650,- 

Sen påmelding i tidsrommet 01.06.19-31.07.19 - 800,-

Påmeldingavgift betales til 2699 07 03336 ved påmelding. Ingen refusjon. Ved påmelding får du også et svar fra Værstingen-Teamet og når fristen har løpt ut vil vi sende ut mer informasjon. 

Regler og obligatorisk utstyr har vi lagt ut slik at deltakere kan sette seg inn i hva som gjelder før de melder seg på.


Det blir tatt en del bilder før, under og etter løpet. Dette er bilder som primært vil bli brukt av idrettslaget, samt sponsorer. Hvis du ikke ønsker at det publiseres bilder av deg kan du selvsagt reservere deg mot dette ved å ta kontakt med arrangøren. 


For påmelding, klikk på knappen under.